Delta дава на служителите си по две заплати бонус

Сумата е рекордна за компанията, която всяка година споделя печалбата си със служителите

Снимка: Delta
21:07 21.01.2020
Delta Air Lines отчете много добра година през 2019-а. Вместо просто да благодари на служителите си за силните резултати на компанията, тя обяви, че ще им изплати 1.6 милиарда долара бонуси.

Това означава, че всеки правоспособен служител ще получи чек през следващия месец за 16.6% от годишната си заплата, което е еквивалент на допълнително заплащане за два месеца.

"Delta нямаше да е това, което е, без нашите 90 000 служители. Те заслужават цялото доверие", каза изпълнителният директор на Delta Ед Бастиан в LinkedIn, цитиран от CNN.

Бонусите на служителите за 2019 г. представляват рекордна сума. Това е и шеста поредна година, в която компанията изплаща на работещите над 1 милиард долара, каза говорител на Delta. Планът за разпределение на печалбата стартира през 2012 г. след сливането на Delta с Northwest.

Работниците на пълен работен ден и на непълно работно време, независимо дали са членове на профсъюзи, или не, ще получават чекове. Единствените хора, изключени от плана за споделяне на печалбата, са членовете на ръководния състав на компанията, директорите и генералните мениджъри, въпреки че ще им се изплащат отделни бонуси, основани на резултатите.

Delta не е единствената компания, която предлага план за разпределение на печалбата. Такива обаче са най-често срещани в авиокомпаниите и в автомобилната индустрия.

От 2015 г. например GM, Ford и Fiat Chrysler са раздали близо 5 милиарда долара общо, заедно с чекове, на своите работници, което е еквивалент на допълнително заплащане за шест месеца на служител, според Automotive News.

Такива високи бонуси обаче не са норма.

Според проучване за 2018 г., проведено от Националния изследователски център за обществено мнение в Чикагския университет, 38% от възрастните работници в САЩ заявяват, че получават разпределение на печалбата в брой, но средната отчетена сума е едва 2000 долара, или 5% от заплатата.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: служители | бонуси | Delta Air Lines | авиокомпания | Delta

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини