Домусчиев: Време е да спрем да търпим разбойници в здравеопазването

По думите на председателя на КРИБ разследващите журналисти на „Нова телевизия“ стават все по-силни

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
13:26 11.11.2019
„Недоумявам как може да има толкова нагли разбойници в родното здравеопазване. Крайно време е да спрем да ги търпим!!!“, написа във Facebook председателят на КРИБ и съсобственик на „Нова телевизия“ Кирил Домусчиев. Думите му дойдоха по повод уволнението на директора на Многопрофилната болница за активно лечение в град Пазарджик д-р Васил Вълчев, след разследване на медията.

Вълчев днес бе отстранен от поста си, след като вчера „Нова телевизия“ излъчи разследване, че директорът от години е получавал сигнали за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в болницата, но не е предприемал нищо. ТЕЛК-овете за цялата област се издават от две комисии, като и двете са към държавната болница в Пазарджик и са на подчинение на директора Вълчев, както и лекарите в тях. Също така председателите и на двете комисии са с увреждания и са получили ТЕЛК решения от собствените си комисии. Разследването обаче показва, че те видимо нямат проблемите, за които са освидетелствани.

„Браво на разследващите журналисти на Нова! Всяка седмица все по-силни. Ползата от вас за обществото е много голяма. Недоумявам как може да има толкова нагли разбойници в родното здравеопазване. Крайно време е да спрем да ги търпим!!!“, написа Домусчиев.

Още през изминалата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата. До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист. Здравният министър е поискал от Национална експертна лекарска комисия (НЕЛК) да направи проверка на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик. По разпореждане на Ананиев Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ от днес започна пълна проверка на лечебното заведение в град Пазарджик.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | здравеопазване | Кирил Домусчиев | Нова телевизия | Пазарджик | Кирил Ананиев | КРИБ | медицина | Васил Вълчев

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини