Франция ограничава движението с е-тротинетки

Забранява се и употребата на мобилни телефони при управление и карането по тротоарите

Снимка: Pixabay
14:47 25.10.2019
Френското правителство прие серия от мерки за употреба на електрическите тротинетки, които в последно време създават огромни главоболия на властите с увеличаване на пътните инциденти в градска среда. 

Новите правила предвиждат ограничаване на максималната скорост за придвижване до 25 км/ч, а възрастта на потребителите не трябва бъде по-малка от 12 години, съобщи френският зам.-министър на транспорта Жан-Батист Джебари, цитиран от БНР. 

Забранява се и употребата на мобилни телефони при управление и карането по тротоарите, освен ако местната власт не даде изрично разрешение за каране в отделни зони при пешеходна скорост. Също така повече от един човек няма да може да се качва на електрическа тротинетка, а за паркиране на тротоари ще има глоба от 35 евро.

Властите в Париж предвиждат и намаляване на броя на фирмите оператори от 12 до 3, тъй като по улиците на френската столица се движат около 15 000 е-екутера, които се дават под наем. Плановете са това да се случи с обществен търг през следващите няколко месеца. 

Приетите промени влизат в сила от утре, а ограничението на скоростта до 25 км/ч ще важи от 1 юли.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Франция | глоби | ограничения | нови правила | е-тротинетки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини