Microsoft отчете рекордните 2.7 млрд. минути във виртуални срещи за ден

Общият брой на видео разговорите през март е нараснал с 1000%

Снимка: Unsplash
20:40 10.04.2020
Microsoft регистрира нов дневен рекорд от 2.7 милиарда минути, прекарани във виртуални срещи в приложението на компанията – Microsoft Teams. Скокът се равнява на близо 200% в сравнение с данните от 16 март, когато са отчетени 900 милиона минути, показва публикуваният за първи път днес доклад на компанията в новия ѝ Work Trend Index

Начинът на работа през последните седмици се промени коренно за мнозина и статистическите данни ярко илюстрират този поврат. Драстичното увеличение показва нарастващо търсене на технологии, които едновременно осигуряват свързаност и повишават производителността при високи нива на сигурност.

При създаването на индекс за трендовете на работа е използван Microsoft Graph, за да се анализират тенденциите в производителността и да проследи как работата от вкъщи променя взаимодействието между хората. Гигантът уверява, че извършва наблюденията си, запазвайки поверителността на личните и корпоративните данни. Целта е потребителите да се възползват от добри практики и по-лесно да планират в бъдеще.

Какво още показва докладът

183 000 потребители в 175 страни използват Teams for Education. Чрез платформата преподавателите могат да се свързват със своите ученици във виртуална класна стая. Днес бяха добавени и още две функции, за които имаше множество запитвания – опция за организаторите да сложат край на срещата и възможност за изтегляне на доклад за участниците. Нововъведенията добавят още повече стойност на платформата. 
 
Хората са привързани към контакта. Ако преди беше хубаво да имаш видеовръзка, сега вече това е необходимост. 

Потребителите на Teams включват камерата си при разговори два пъти по-често, отколкото преди избухването на пандемията от COVID-19. Това показва колко е важен контактът с очите и усещането за физическо присъствие, когато се работи и учи дистанционно.
 
Общият брой на видео разговорите през март е нараснал с 1000%. Интересна е и географската разбивка по региони – например в Норвегия и в Нидерландия най-често се използва този начин на комуникация (там около 60% от срещите включват видео).

Хората в Австралия използват видео по време на срещи през 57% от времето, в Италия – в 53%, Чили – 52%, Швейцария – 51%, а Испания – 49%. Междувременно хората в Великобритания, Канада и Швеция използват видео през 47% от времето, а в Мексико и САЩ съответно 41% и 38%.

Страните и индустриите, най-силно засегнати от кризата, използват най-често мобилни устройства за свързване. Хората там имат по-гъвкаво работно време, съчетавайки личните и професионалните си ангажименти.   

Седмичният брой на потребителите на Microsoft Teams за мобилно устройство се е повишил повече от 3 пъти за периода от началото на февруари до 31 март. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: видео | Microsoft | ръст | хоум офис | Microsoft Teams | конферентни разговори

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини