Бившият областен на Перник е арестувана

Задържан е и отстраненият ръководител на ВиК-Перник

Снимка: gerb.bg
12:23 09.01.2020

Бившият областен управител на Перник и председател на Жени ГЕРБ в Благоевград, Ирена Соколова, и отстраненият шеф на местното ВиК дружество, Иван Витанов, са арестувани, съобщава Nova. В момента прокуратурата, заедно с ДАНС и МВР, извършват обиски в управляваното от Нено Димов Министерство на околната среда и водите заради множеството сигнали за внасян в България боклук за изгаряне в ТЕЦ-ове в страната.

Обиски има и във ВиК-Перник заради безпрецедентното състояние с язовир „Студена“, който на практика е празен, а хората в областта получават вода при много тежък режим.

„Най-вероятно премиерът Борисов е запознат с действията на прокуратурата, ДАНС и МВР. До утре трябва да бъдат разпитани над 30 души", добави Гешев. Той отбеляза още, че положението в Перник е трагично заради водния режим.

Повече информация ще бъде дадена утре на специален брифинг на Спецпрокуратурата. „Дали има задържани за 24 часа и дали има привлечени лица като обвиняеми ще стане ясно до края на деня“, обясни Гешев.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини