Правителството отпусна още 10.4 млн. лв. за борба с градушките

С парите ще бъдат закупени 14 000 противоградови ракети

Снимка: Pixabay
15:33 27.02.2020

Кабинетът отпусна допълнителни 10.4 млн. лв. към бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) за закупуване на 14 000 противоградови ракети през 2020 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Преди откриването на активния сезон по градозащита Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ (ИАБГ) разполага с 4 382 ракети. ИАБГ извършва дейности по защита от градушки на селскостопанската продукция в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково и района на Подбалканските полета.

През 2019 година две нови регионални дирекции се заеха със защитата от градушки. Те разполагат с 62 ракетни площадки, с което броят им нараства от 200 на 262. А защитаваната територия се увеличи от 17.2 милиона декара на над 20.5 милиона декара, включващи обработваема земя, трайни насаждения и смесено земеползване, уточняват още от Министерски съвет.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пари | градушка | Министерство на земеделието | противоградни ракети

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини