Само една кандидатура за директор на Здравната каса

Предложението на ГЕРБ и Обединени патриоти е проф. Петко Салчев

Снимка: УНСС
19:30 24.02.2020

Само една кандидатура е внесена в деловодството на Народното събрание за директор на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК), стана ясно днес. Тя е на проф. Петко Салчев и е предложена от ГЕРБ и Обединени патриоти. Миналата сряда парламентът откри процедура за избор на нов управител на Касата. Крайният срок за заявка на кандидатури изтече днес в 18.00 часа.

Очаква се проф. Салчев да получи нужната подкрепа в парламента, за да наследи на поста д-р Дечо Дечев. Неговият мандат изтича на 13 март, но самият той обяви, че не иска да оглави отново НЗОК, тъй като е бил поканен само да довърши мандата на предшественика си.

В края на миналата година проф. Салчев беше азначен за заместник-директор на Агенция "Медицински надзор".

Проф. Салчев е бил директор на Регионален център по здравеопазване - София град и директор на Университетска болница "Царица Йоанна". В периода 2003-2005 е заместник-министър на здравеопазването.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НЗОК | здравна каса | директор | кандидатура | проф Петко Салчев