Унгария реши да строи продължение на „Турски поток“

Новият проект трябва да бъде готов до 1 октомври 2021 г.

15:02 28.06.2020

Надзорният съвет на унгарския газопреносен оператор FGSZ одобри инвестиционния проект за изграждането на газопровод със Сърбия с капацитет 6 млрд. куб. метра газ годишно, съобщава FGSZ.

Новият проект, който всъщност ще е продължение на „Турски поток“, трябва да бъде готов до 1 октомври 2021 г.

Решението на FGSZ се основава на решението на националния енергиен регулатор на Унгария, прието по-рано през юни. Тогава той одобри 10-годишен план за развитие на корпорацията, включително изпълнението на този проект.

„Газпром“ завърши изграждането на газопровода „Турски поток“ по дъното на Черно море с капацитет 15.75 млрд. куб. м газ годишно. Една от тръбите е предназначена за турския пазар, втората - за европейския, с продължение през територията на България, Сърбия, Унгария, пише „Интерфакс“.

С него вече Русия заобикаля Украйна, доставяйки газ в Западна Турция, в България, Гърция, Македония и Румъния. България изгражда газопровод до Сърбия, сръбският участък вече е изграден, добавя издание.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: газ | проект | инвестиция | Унгария | Турски поток

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини