Сливането на ВМЗ и ТЕРЕМ е вариант за спасение

Според лидера на КНСБ Пламен Димитров това може да се случи, ако няма оферта днес

Ако приватизацията на ВМЗ-Сопот не успее, вариант за спасяване на дружеството е вливането му в ТЕРЕМ. Това обяви в Пловдив лидерът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от Kmeta.bg. Крайният срок за подаване на документите беше до 15 ч. днес, но два часа преди това Димитров каза, че е скептичен, че ще бъде подадена оферта.

По думите му има индикации, че сливането може да стане факт. Според лидера на КНСБ заводите ТЕРЕМ са пример за успешна работа по оздравяване на държавно предприятие. "Преди няколко години там също имаше трудности с плащането на заплатите, а сега очакваната годишна печалба на дружеството е 8 млн. лв.", каза още Пламен Димитров.
 
Оръжейници от ВМЗ пък обявиха, че при съкращение дори на 500 души от предприятието, заводът ще спре да работи и отива за скрап.
 
Вчера Сопот осъмна облепен с призиви към работниците да превземат ВМЗ и да минат в режим на работническо самоуправление. Плакатите и листовките са отпечатани от радикалната левица - Съюза на комунистите в България и Движение "Че Гевара".
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Пламен Димитров | ВМЗ-Сопот | сливане | ВМЗ | ТЕРЕМ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини