Първа инвестиционна банка купи МКБ Юнионбанк

След придобиването на „МКБ Юнионбанк“ ЕАД, активите на Fibank ще достигнат 8.5 млрд.

„Първа инвестиционна банка“ АД (Fibank) подписа споразумение за придобиване на унгарската банка „МКБ Юнионбанк“ ЕАД. Придобиването ще стане след получаване на необходимите одобрения от компетентните органи, съобщават от банката.

След придобиването на „МКБ Юнионбанк“ ЕАД, активите на Fibank ще достигнат 8.5 млрд. лв. Банката ще предложи широка гама от продукти на клиентите си с фокус върху кредитирането на малки и средни предприятия и на частни лица. Придобиването ще повиши и ефективността  на банката, в резултат на което тя ще предложи още по-добри и конкурентни услуги за хората, бизнеса и обществото.

Fibank е третата по големина на активи банка в България с 8.4% пазарен дял и втора по доверие на вложителите , измерена с размера на депозитите  от населението, където има над 13% пазарен дял. „МКБ Юнионбанк“ ЕАД заема 15-то място в банковата система с 1.5 млрд. лв. активи по данни на БНБ към 30.06.2013 г.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Първа инвестиционна банка | трети пакет