Наесен тръгват две нови схеми за работа

Няма да се отнемат 20-те заплати при пенсиониране на военни и полицаи, каза Калфин

Снимка: архив БГНЕС
16:31 18.08.2015

Работи се по изграждане на информационна система за наемането на лица чрез ваучери, съобщи в Ямбол социалният министър Ивайло Калфин, цитиран от БНР.

Есента ще представим две схеми. Eдната ще е за субсидирана заетост, другата – за наемане на безработни за домашна работа. Тя изисква изграждане на една информационна система, която ще отнеме няколко месеца, но работим много интензивно по това.

Министър Калфин съобщи, че в момента са в ход процедурите по обществената поръчка и през ноември Българският червен кръст ще раздаде първите хранителни пакети на социално слаби граждани. Що се отнася до евентуални промени при пенсионирането на военни и полицаи, както и получаването на 20 брутни възнаграждения, Калфин заяви, че остават. "И аз лично мисля, че трябва да останат и не знам някой да е почнал процедури да прави нещо друго", коментира той.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: заплати | работа | заетост | схеми

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини