С 28 млн. евро пенсия Винтеркорн напуска Volkswagen

За 2014 г. той е получавал заплата от 16,6 млн. евро

Пенсия от над 28 млн. евро ще получава Мартин Винтеркорн, който напусна поста главен изпълнителен директор на Volkswagen в сряда. Той си тръгва от компанията на фона на скандала с широкоразпространените измами с вредни емисии.

Заради това, че Винтеркорн сам решава да се оттегли от поста, той може да получи и пълната си заплата за две години. Но ако бордът на Volkswagen прекрати трудовите взаимоотношения по причина, за която той има вина, тогава изпълнителният директор може да не получи своето двугодишно възнаграждение.

Мартин Винтеркорн е натрупал пенсия на стойност 28,6 милиона евро по време на дългите си години трудов стаж в компанията. Никъде обаче не е упоменато при какви условия тя може да бъде спряна или задържана, предава Bloomberg. 

През 2014 г. той беше вторият най-добре платен изпълнителен директор в Германия със заплата от 16,6 млн. евро. Прогнозната за стойността на пенсията му се основава на най-скорошния годишен доклад на Volkswagen.

Анализ на заплащането на Винтеркорн от предишни години сочи, че е натрупал бонуси от 68 милиона евро през периода 2009-2014 г. VW е подал наказателна жалба и иска да се идентифицират лицата, отговорни за всички незаконни действия във връзка със скандала, пише The Independent. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: заплата | пенсия | Volkswagen | скандал | дъб

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини