Google тества разпознаване без парола

Така всеки ще може да се удостоверява с помощта на смартфон, без да го свързва към акаунта си

15:22 27.12.2015

Технологичният гигант Google тества възможността за автентикация или разпознаване на потребител без парола. Така всеки ще може да се удостоверява с помощта на смартфон, без да го привързва към акаунта си. 

Ако технологията се внедри, потребителят ще влиза в акаунт от компютър, таблет или друг смартфон, а на основния му телефон ще пристига известие, което той трябва да потвърди, описва The Verge. 

Очаква се системата да има възможност за достъп и чрез традиционна парола, така че потребителят трябва да избере какъв начин за автентикация да приложи. Освен това ще се поддържа и възможност за привързване на нов телефон и премахване на стария, в случай, че той бъде загубен или откраднат. 

Достъп до новата услуга засега имат само ограничен брой потребители в рамките на затворени тестове.  

Тази иновация ще може да предпази потребителите от фишингови атаки, които разчитат на взлом чрз паролите. Разработва се и приложение на име Authenticator, с помощта на което се генерира нова парола за акаунтите всяка минута. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | технологии | софтуер | компании

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ