Счупен е рекордът за най-много роботи, танцуващи едновременно (видео)

Първоначалният рекорд беше от миналата година

16:46 24.08.2017

Общо 1069 робота в Китай счупиха рекорда на Гинес за най-много роботи, танцуващи едновременно, пише The Verge. Въпросният рекорд беше поставен за първи път миналата година.

Всеки един от танцувалите роботи се казва Доби и е произведен от китайската компания WL Intelligent Technology. Освен да танцуват, машинките могат и да ходят, говорят и да извършват движения от Тай Чи.

От WL Tech обясняват, че екипът им е организирал синхронния танц, за да покаже технологията на роботите им, които са били програмирани чрез една групова система за контрол. Роботите са били подредени и са изпълнявали танца в опит за нов рекорд, но някои от тях са паднали, затова не са включени в окончателния брой, вписан от Гинес. Въпреки това те надминават предишния рекорд, в който са участвали 1007 танцуващи робота. Ето и видео от поставянето на новия рекорд:
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: видео | рекорд | Роботи | Гинес | танц

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини