Започва първият по рода си лагер по предприемаческо мислене

Той ще събере в габровското село Боженци ученици на възраст 15-18 години

Снимка: Pixabay
18:48 05.04.2017
Фондация Бауерзакс продължава своите усилия за развитие на предприемаческата среда с първия летен лагер по предприемаческо и креативно мислене за ученици "Предприемачът като откривател”, който ще се проведе това лято в община Габрово.

Предприемаческият лагер ще събере в Габрово ученици на възраст 15 - 18 години, които ще развиват своето икономическо мислене и ще мислят заедно за морала на печалбата. Едноседмичната тренинг програма ще разгледа бизнесът като приключение, а предприемачеството като съвкупност от ценности, като мотивация, страст и креативно и творческо мислене. Успели, млади предприемачи ще споделят своя опит и ще мотивират учениците да преследват своите мечти.

Летният лагер е създаден от Фондация Бауерзакс и Индъстри Уоч, резултат от дългогодишните усилия на двете организации за развитие на предприемаческата екосистема. Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Габрово и Областен Информационен Център - Габрово и е продължение на стремежа на Община Габрово и нейния кмет г-жа Таня Христова за развитието на общината като иновационен хъб.

Летният лагер е продължение на утвърдилия се  неформален образователен курс "Предприемачът като откривател". За 2 години инициативата се наложи като една от основните неформални образователни програми в Пловдив и Велико Търново. Курсът се провежда под патронажа на българския евродепутат ог ГЕРБ/ЕНП г-жа Ева Майдел.

Едноседмичният летен лагер “Предприемачът като откривател” стартира на 16 юли в с. Боженци, община Габрово, с 25 гимназисти от цялата страна.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: лагер | Индъстри Уоч | ученици | предприемаческо мислене | Фондация Бауерзакс

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ