Faceboок стартира стипендиантска програма за лидери на онлайн общности

Компанията инвестира 10 млрд. долара в обучение и финансиране на идеи

15:49 09.02.2018
Facebook стартира нова програма за развитие на лидерските умения на администраторите на онлайн Facebook общности - Facebook Community Leadership. Компанията ще инвестира до 10 милиона долара в стипендии и субсидии за хората, създаващи и управляващи общности. 

От социалната мрежа обявиха днес в Лондон, че разширяват инженерния си екип в британската столица, който се грижи основно за разработването на технологии, които да предоставят сигурност на хората, използващи платформата. Работата ще бъде свързана с откриване и спиране на дейността на фалшиви акаунти, защита от вреди, измами, подобряване на методите за докладване на съдържание. 

Програмата е създадена, за да даде възможност на лидери от цял свят, които изграждат онлайн общности в приложението, да получат стипендии от Facebook и да се обучават. Петима от тях ще бъдат избрани за администратори на място във Facebook и ще бъдат финансирани с до 1 млн. долара, за да изпълнят предложените инициативи.

Общо до 100 администратори ще са избрани за стипендианти и ще получат субсидии до 50 000 долара, за да реализират инициативите си. Други ще могат да посетят Семинар на лидерите на общности и ще имат възможност да се срещат на живо, да учат, да споделят и да си сътрудничат. 

Обучения ще се извършват и чрез групи за Facebook Power администратори – това са групи, в които админите споделят знания и съвети един с друг, свързват се с екипа на Facebook, изпробват нови функции и дават обратна връзка. Понастоящем компанията работи с повече от 10 000 администратори на групи във Великобритания и САЩ и цели да увеличи броя на членовете на групи за Facebook Power администратори.

Каналите за подаване на апликации за стипендианти са отворени. Можете да научите повече тук.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финансиране | facebook | инвестиция | програма | стипендии | лидери | Community Leadership Program | онлайн общности

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини