Авангардният дизайн на IQOS донесе награда на Philip Morris

Призът се връчва от Чикагския музей за архитектура и дизайн „Атенеум“

12:40 12.04.2018

Philip Morris International (PMI) получи престижната световна награда GOOD DESIGN® Award за авангардна технология и елегантен дизайн за иновативната си система за електронно нагряване на тютюн IQOS.

IQOS, чийто дизайн е проектиран с помощта на консултанти от Design Partners, е устройство за нагряване на тютюна, без горене, като в резултат се образува пара с химически състав, който се различава значително от цигарения дим. През декември 2017 г. системата IQOS спечели и престижната награда на глобалната програма за постижения в дизайна и иновациите в категорията „Електроника“, която се връчва от Чикагския музей за архитектура и дизайн „Атенеум“.

IQOS, най-развитата бездимна платформа на PMI, е създадена на база десетгодишна научноизследователска дейност. Чрез своята технология той нагрява тютюна до температура, която е много по-ниска от температурата на горене, и генерира пара, съдържаща никотин. Благодарение на уникалната си нагряваща керамична пластина с фини жлебове от злато, сребро и платина, и на усъвършенствания си фърмуер, IQOS нагрява, а не гори тютюна. Дизайнът на IQOS се отличава с лекота и елегантност, и притежава висококачествени елементи и уникална форма.  

Бертран Бонвин, старши вицепрезидент на PMI, отговарящ за дизайна и потребителското възприятие на IQOS, посочи, че наградата е показателна за решимостта на PMI да предостави на милионите мъже и жени, които иначе биха продължили да пушат, по-добра алтернатива на цигарите. 

„Голяма чест е да бъдем отличени като лидер в иновациите в бранша“, каза той. „Когато създавахме IQOS, ние искахме да осигурим интуитивно и задоволително удовлетворение за мъжете и жените, които пушат и които търсят по–добра алтернатива на цигарите. Близо 5 милиона мъже и жени вече спряха да пушат и преминаха на IQOS. Да получим за първи път наградата GOOD DESIGN® Award е забележително постижение по нашия път към изграждане на бъдеще без дим.“

Philip Morris International заяви амбицията си хората, които в противен случай биха продължили да пушат, да преминат в най-кратък срок на научно доказани бездимни алтернативи. От 2008 г. насам PMI инвестира над 4.5 млрд. долара в научни изследвания, продуктови и търговски разработки и производствен капацитет за IQOS и други бездимни алтернативи.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: награда | дизайн | Филип Морис Интернешънъл | IQOS | GOOD DESIGN Award

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини