НАП запечата 7 обекта в Банско и 5 в Боровец

От Агенцията са категорични, че нарушенията в зимните курорти намаляват

12:33 25.01.2018
Национална агенция за приходите (НАП) е издала заповеди за запечатване на 7 обекта в Банско и 5 в Боровец. Принудителната мярка е наложена  заради открити нарушения на данъчното законодателство. От Агенцията съобщават, че при направените 750 проверки в Банско и 140 в Боровец, са установени общо 45 нарушения.

Инспекторите на НАП са установили все пак и една добра тенденция - броят на нарушенията намалява. „Данните към момента потвърждават тенденцията за стабилна промяна във фискалната култура и финансовата дисциплина в резултат на последователната политика за открит диалог, превенция и контрол, която НАП провежда през последните години в зимните курорти“, каза Илиана Христова, директор на ТД на НАП София.

Кампанията продължава и в съседните населени места. Ще бъдат запечатани общо 10 обекта в Гоце Делчев, Разлог и Сандански и 2 в Самоков. От Агенцията обясняват, че при десетки търговци е започнало целодневно наблюдение с присъствие на инспектори, които да следят за спазване на трудовото законодателство. Проверките ще продължат и при предстоящите състезания за кръг от Световната купа по сноуборд. Ще бъдат наблюдавани обектите, които предлагат храни, напитки и услуги на пистите. От НАП заявиха, че контролните мерки в зимните курорти ще продължат до края на сезона в денонощен режим.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НАП | Банско | Боровец | Национална агенция за приходите

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини