Петков: Хората трябва да имат повече дигитални умения

Социалният министър призова евроделегатите на международна конференция да инвестират в работни места за най-нуждаещите се младежи

Социалните инвестиции трябва да са насочени към повишаване на дигиталните умения на хората. За решаването на този проблем, институциите трябва да използват иновативни подходи, които излизат извън конвенционалните модели за правене на политики. Това каза социалният министър Бисер Петков при закриването на международната конференция „Инвестиции в хората – пътят напред.

Думите му бяха в унисон с тези на вицепремиера Томислав Дончев при откриването на конференцията в „София Тех Парк” в четвъртък. Тогава той каза, че темата за социалните инвестиции за подобряване на квалификацията и живота на хората трябва да е по-дискутирана, отколкото яде ли се асфалтът и трябват ли ни още пътища и магистрали.

Петков също каза, че трябва повече инвестиции да целят създаване на работни места за най-нуждаещите се младежи. „Необходими са повече инвестиции за създаване на устойчиви и качествени работни места за младежите, които в най-голяма степен се нуждаят от подкрепа. Акцентът трябва да е насочен и към дълготрайно безработните”, заяви социалният министър.

Зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова пък подчерта, че е изключително важно Европейският социален фонд (ESF) да продължи с мерките за подкрепа на образованието, пазара на труда и справянето със социалното неравенство.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работни места | Бисер Петков | Зорница Русинова | МТСП | социален министър | дигитални умения | компютърна грамотност

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини