Започна строежът на нов жилищен комплекс в кв. "Витоша"

Районът предлага всякакви социални услуги, а цените засега са под средните за София

Поради динамичното развитие и перспектива на кв. "Витошa" компанията Green Life Developments & Resorts избра точно този район за локация на новия си жилищен комплекс. Днес, 16 октомври 2017 г., беше направена и първа копка на обекта, след като получи официално разрешение за строеж.

Проектът е на стойност 7 млн. евро и се планира да бъде завършен през есента на 2019 г. Vita Verde е разположен на ул. Георги Райчев в непосредствена близост до една от основните пътни артерии на столицата – бул. Симеоновско шосе.

Комплексът се състои от три сгради, всяка от които има по 4 етажа, следвайки тенденцията за ниско строителство в района. Зелените площи заемат почти 50% от целия парцел, което създава атмосфера на извънградско жилище, казват от компанията. Предлаганите апартаменти са общо 116, а цените на двустайните жилища започват от 59 500 €. Засега основен интерес е проявен към двустайните и тристайни апартаменти.

„Бързото реализиране на апартаментите в Alfa apartments в ж.к. Младост – над 100 жилища за по-малко от една година, показа, че на пазара има недостиг на имоти в средния ценови сегмент и новият ни проект Vita Verde е насочен към същия вид купувачи“, посочи инж. Веселин Канин.

От компанията инвеститор очакват цените в Южните райони да останат стабилни и интересът към тези квартали да се задържи. Засега предимството им е, че цените са все още под средните за столицата.

Допреди няколко години кв. Витоша не е попадал в обсега на купувачите. Днес обаче се засилва интересът, тъй като този район има потенциал за развитие и урбанизация. Освен че е в близост до водещи пътни артерии в София- Симеоновско шосе и Околовръстен път, кварталът предлага и впечатляваща гледка към планината.

Други главни фактори при избиране на район за бъдещо жилище са социалните услуги наоколо. Тук има изградени супермаркети, болници, детски градини и училища, а множеството зелени пространства и детски площадки създават подходяща среда за отглеждането на деца.

„Кварталът е предпочитан от младите купувачи, които търсят достъпни жилища в райони с добавена стойност, а тук това е природата.“, посочва инж. Веселин Канин, изпълнителен директор, направление „Градски имоти“ в Green Life Developments & Resorts. По думите му отсъствието на стари панелни блокове в квартала е стъпка напред в подобряването на общия облик на София.

„Облагородяването на новите терени дава едно голямо предимство – разпределението на свободното пространство. София е сравнително гъсто населен град и усвояването на нови площи се осъществява трудно. Именно затова новите пространства са ценни за развитието на града.“, посочва Теофил Петров, изпълнителен директор на Green Life.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: имоти | жилищен комплекс | кв Витоша