12 американски странности

Американското издание Business Insider е събрало 12 любими за американците неща, но непонятни за европейците и останалия свят

Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Американското издание Business Insider е събрало 12 любими за американците неща, но непонятни за европейците и останалия свят.

НАСКАР

Автомобилното състезание, в което автомобилите се движат с над 300 км/ч, но в безкраен кръг. Хиляди американци пълнят трибуните, но за останалия свят въртенето в кръг е нелогично. Всъщност за много американци най-интересното в състезанието са катастрофите, в които участват десетки коли.

Мажоретките

Полуголите танцуващи момичета са неизменна част от футболните, баскетболните, хокейните и бейзболните състезания в САЩ. В Европа обаче "зяпането" на красивите девойки по терена се приема повече като перверзия.

Фъстъчено масло

Вероятно няма американско семейство, което да няма в хладилника си поне едно бурканче от този хранителен продукт. Вкусът на "маслото" е буквално като на фъстъци и намазването му върху филия хляб буди отвращение у голяма част от хората в другите държави.

Постоянни съдебни битки

Американците се съдят постоянно и за всичко. Стига се до комични ситуации и на пръв поглед странни решения на съда. Те обаче са породени от законите в различните щати, които в някои случаи не са променяни от столетия и не са актуални.

Полуфабрикати

Безвкусни, сухи и ужасни. Така европейците описват печено-замразените храни, които американците обожават.

Огромните коли

Кола с 5-литров двигател е най-нормалното нещо в САЩ. Огромните джипове, пикапи и ванове са сред най-предпочитаните автомобили за средностатистическия американец. Въпреки кризата и скокът в цената на бензина в САЩ, икономичните автомобили навлизат бавно в страната.

Сирене в кутия

Нито е сирене, нито има вкус на такова. По-скоро боядисана в жълто и овкусена сметана в буркан.

"Зайнфелд"

Сериалът предизвика фурор в САЩ началото на 90-те години, а продажбата на правата му за излъчване все още носят приходи на създателите и актьорите. Главният актьор Джери Зайнфелд е комикът с най-големи приходи през последните три години, което в голяма степен се дължи на сериала. През 1998 г. се снима последният 9-и сезон. Хуморът в сериала обаче не се разбира изцяло от останалия свят и не може да стане толкова популярен извън страната.

Обилната закуска

Бекон, пържени яйца и палачинки със сироп са нормална комбинация за закуска в САЩ. "Холестеролната бомба" обаче не е популярна в останалия свят, където предпочитат малко по-здравословно начало на деня.

Dr. Pepper

Производителят на безалкохолни е хит в САЩ. Разнообразието от продукти, които произвежда компанията е толкова голямо, че трудно може да се изброят. Извън страната обаче напитките не са популярни, както са популярни конкурентите Coca-Cola и Pepsi.

Лед

Ледът в Америка е неизменна част от всички напитки. В повечето случаи дори ледът в чашата е в пъти повече от самата напитки. За европейците обаче е непонятно защо трябва да плащат за пълна чаша с лед, вместо просто напитката да бъде охладена предварително.

Оръжия

Оръжието е исторически свързано с американците. Всеки може да си купи пистолет, дори от магазина. Разрешението се издава бързо и няма никакви специални изисквания, за да станеш собственик на пистолет, пушка и дори нещо по-сериозно.
Коментари: 0