47-дневна забрана за любителския риболов

Забраната важи за всички пролетно-лятно размножаващи се видове

340 ~ 1 мин. четене

Със заповед на министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков от днес, 15 април, се забранява любителския риболов за 47-дневен период, предадоха от ведомството.

През 2013 г. действа режима за риболов, определен в Приложение № 1 съгласно който сроковете за забраната за риболов на пролетно-лятно размножаващи се риби се определя в зависимост от надморската височина на водния обект. Във водни обекти, намиращи се до 500 м надморска височина, забраната е от 15 април до 31 май 2013 г., а в рибностопански обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина от 1 май до 15 юни. Улова на карагьоз в българския участък на река Дунав се забранява от 15 април до 15 май включително.Улова на калкан в общностните води на Черно море се забранява през периода от 15 април до 15 юни включително.

Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, р. Дунав и вътрешните водни обекти.

Забраната за любителски риболов е от 15 април и ще продължи до 31 май включително и важи за всички пролетно-лятно размножаващи се видове.

Подкрепи Economic.bg