8 причини да изберете Nokia пред iPhone

Business Insider е откроил 8-те причини, поради които потребителите трябва да се насочат към устройствата, създавани съвместно между Nokia и Microsoft

196 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Мобилната операционна система на Microsoft - Windows Phone все още е твърде млада, за да се похвали с голяма популярност. Заедно с телефоните на Nokia обаче двете компании създават продукт, който е уникален по своя характер. Моделите Lumia могат да се похвалят с изключителен хардуер, а Windows Phone с уникалност, която липсва в Android и iOS.

Business Insider е откроил 8-те причини, поради които потребителите трябва да се насочат към устройствата, създавани съвместно между Nokia и Microsoft.

Някои приложения за Windows Phone изглеждат много по-добре от тези за iOS

Някои от приложенията в Windows Phone Marketplace изглеждат наистина страхотно. В много от случаите те са доста по-изпипани визуално от тези за iOS. Примери за това са Foursquare, Spotify, Evernote и Facebook.

Телефоните с Windows Phone имат силна интеграция с Twitter, LinkedIn и Facebook

Windows Phone 8 разполага с приложение, наречено People. Благодарение на него всеки притежател на Nokia или друга марка, използваща мобилната операционна система на Microsoft, може да интегрира контактите си от Facebook, Twitter и LinkedIn.

Мултитаскингът на Windows Phone е много по-добър

Въпреки че мултитаскингът на Windows Phone все още не може да се сравнява с този на Android, той е много по-добър от този на iOS. Много анализатори дори са на мнение, че реално операционната система на Apple няма мултитаскинг.

iPhone не разполага с уиджети

Apple все още не позволява използването на уиджети на началния екран. За разлика от тях Microsoft ги е развил под формата на Live Tile, с което позволява бърз достъп до приложенията. Пример е Foursquare като уиджетът там Ви позволява да виждате последните отбелязвания на вашите приятели.

При текстовите съобщения се появяват и съобщенията от Facebook

Ако синхронизирате вашия Windows Phone телефон, вие ще можете да превключвате бързо и лесно между текстовите съобщения и Facebook съобщенията. По този начин можете да комуникирате безплатно с вашите приятели, които имат акаунт във Facebook.

Профилите на контактите дават много повече ценна информация

Вместо само да виждате името, имейла и телефонния номер, вече имате списък с последните имейли и текстови съобщение от даден контакт. Това е много полезно, ако имате нужда от бърз поглед върху цялата комуникация, която имате със съответния контакт.

Не ви се налага да плащате допълнително, за да имате офис пакет

Един от най-популярните офис пакети - Microsoft Office идва напълно безплатно с Windows Phone. Така вие можете да редактирате Word, Excel и PowerPoint документи.

Най-добрите камери са тези на Nokia

Ако камерата има значение за Вас, Nokia вече разполага с най-добрата. Последният модел на компанията - Lumia 1020 ще дойде с 41-мегапикселова камера, а качеството на снимките обещава да е безпрецедентно. iPhone 5 не може да се похвали с подобен успех.
Подкрепи Economic.bg