9 екипа с финансиране за стартиращ бизнес

Фондът LAUNCHub избра първите идеи, в които ще инвестира 30 000 евро срещу дялово участие от 8-10%

9048 ~ 2 мин. четене

Вече са избрани първите 9 екипа, в които LAUNCHub ще инвестира 30 000 евро срещу дялово участие от 8-10% и които ще участват в програмата на фонда през есента. Това съобщиха от фонда, който бе избран да менажира средствата за стартиращ бизнес по програма JEREMIE KD на Европейската инвестиционна банка и програма "Конкурентоспособност" на ЕС.

Ето и идеите, които ще бъдат финансирани (по азбучен ред):

- AZ 4CAST (софтуер като услуга, "Business Intelligence" за прогнозиране на продажбите и влиянието им върху текущите маркетингови активности);

- Cinematic (социална мрежа за кинофенове и мобилно приложение за закупуване на билети);

- Coherent Labs (иновативно софтуерно решение, улесняващо програмирането на игри);

- Deed (уеб платформа за поставяне на предизвикателства към себе си и останалите);

- Habbits (мобилно приложение за деца до 8 години, съчетаващо забавление и изграждане на полезни навици);

- ID2Doc (продукт, автоматизиращ прочита на лични документи, ускоряващ работата с клиенти и ограничаващ възможността от скъпоструващи грешки);

- KBLE ['keibl] (технология за търсене, разглеждане и споделяне на снимки, отличаваща се с релевантни резултати);

- Уча.се (Ucha.se) – социален уебсайт за специализирани образователни видео клипове за по-забавен начин на учене;

- Useful At Night (социална медия за парти персони, която помага да разбереш "къде е купонът довечера").

Според официалната информация от фонда, деветте екипа, два от които от Хърватска, ще бъдат поканени в София за период от 1-2 месеца, "за да работят интензивно върху развитието на бизнес идеята и продукта си и да се възползват пълноценно от менторството, коучинга и нетуъркинга, които LAUNCHub ще им предоставят".

Младите предприемачи ще участват във формираните според нуждите им мастер класове и отворени срещи със специалистите, от чиито съвети се нуждаят, за да се подготвят за т.н. Ден на инвеститорите, в който ще представят напредъка си за да получат допълнително финансиране от LAUNCHub и външни инвеститори.

Продължителността на Акселераторската програма е "гъвкава", което означава, че екипите могат да я "завършат" между 3 и 12 месеца. Това означава, че дадена компания е изпълнила основните си ключови цели, като в зависимост от спецификата на бизнеса това би могло да бъде лансиране на успешен продукт, да презентират по време на Деня на инвеститорите и в най-добрия случай – да получат последващо (SEED) финансиране от LAUNCHub и/или друг инвеститор.

 

 

Подкрепи Economic.bg