Акселератор за начинаещи предприемачи

Организацията Start It Smart намери своя формула за създаване на нов бизнес

Стартъп

Снимка: Стоян Йотов

Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева

Най-важно за начинаещия предприемач е да попадне в среда, подходяща за развитие на идеята. Всеки млад човек, който тепърва се хвърля в бизнеса, мечтае за вълнуващо начало. Да имаш добронамерени ментори и компетентни съветници е направо подарък от съдбата. И то не на книга, а от реални хора, които зад гърба си имат забележителна история на успеха. Такъв шанс получиха 14 екипа, които успяха да влязат в преакселератора на организацията за младежко предприемачество Start It Smart.

Превърни идеята си в успешен стартъп, призовават от Start It Smart. Тези амбициозни млади хора с премерена стъпка вървят напред и увличат след себе си най-мотивираните. Организацията и нейните инициативи са като жив организъм, който непрекъснато се развива. Така предприемаческият турнир 3Challenge, който даваше възможност за развитие на бизнес идеи, достигна високо ниво и прерасна в преакселератор. Вместо за период от половин до една година, каквото беше състезанието за стартиращи компании, програмата се фокусира и концентрира в нов формат. Обучението се провежда за 10 седмици.

Младите предприемачи, които прескочиха високата летва на селекционерите, получиха безплатен офис и хостинг, осигурени съответно от City Center Sofia и SuperHosting.BG.

 

Повече четете в брой 37 на сп. "Икономика"

Коментари: 0