България се включва в протеста на "Анонимните"

Акцията е "за" свобода в интернет, по-силното гражданско общество и срещу "политическите динозаври"

И България ще се включи в световния протест на "Анонимните". Акциите са планирани в 15 български града и трябва да започнат едновременно в 18 часа. Центърът на проявите обаче ще е Лондон.

В София шествието ще тръгне от НДК и ще завърши пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Организаторите очакват в демонстрацията у нас да се включат няколко хиляди привърженици на "Анонимните". Някой от тях ще са с маски, а други ще скрият лицата си със силен грим.

Демонстрацията има за цел да настоява за свобода в интернет, но едновременно с това протестират срещу всички правителства в света.

Координаторът за България Янаки Ганчев обяви на пресконференция, че шествието няма да бъде протест, а един процес и може да се говори за постоянна протестна готовност. Крайната цел пък е да се намери формата, в която гражданското общество да има по-добър контрол върху разпределянето на обществените средства.

На протеста ще изнесем нашето виждане за това как животът в България трябва да се промени към по-добро”, заяви Ганчев. Той обясни, че в момента се намираме в ерата на интернет революцията и "политическите динозаври не си дават сметка какво точно се случва".

Коментари: 0