ЦИК не знае предназначението на заловените бюлетини

Не ни е необходимо да знаем, тъй като за нас е достатъчно, че всички бюлетини, с които ще се гласува на днешния вот, са били по места и днес в 7 часа, коментираха от Комисията

Ние не знаем дали тези бюлетини са били предназначени за многомандатните избирателни райони, тъй като бюлетините, с които се гласува отдавна са били разпределени по области и по общини. Това каза говорителят на ЦИК Бисер Троянов, попитан за заловените 350 хил. бюлетини в Костинброд, предаде БГНЕС. Бюлетините в печатницата не са тези, с които е било предназначено да се гласува в днешния ден, тъй като не са сред разпределените по общините.

„Не ни е необходимо да знаем, тъй като за нас е достатъчно, че всички бюлетини, с които ще се гласува на днешния вот, са били по места и днес в 7 часа с тях е започнато да се гласува“, заяви Троянов на въпрос дали знаят за кои райони са били предназначени тези бюлетини.

„Както и обстоятелството, че тези бюлетини, които са намерени, каквито и да са били, те са под охрана и че няма да бъдат в обращение в днешния ден, за да може да се гласува с тях", допълни Ралица Негенцова.

 

Коментари: 0