ЧЕЗ маха старите трансформатори в подстанция „Средец“

Модернизацията на подстанцията ще струва 8 млн. лв.

704 ~ 1 мин. четене

Електроразпределителното предприятие ЧЕЗ започна да маха старите токови трансформатори в подстанция "Средец". От компанията обявиха, че реконструкцията и модернизация на подстанцията протичат нормално. На 19 август 2013 г. бяха демонтирани старите, триполюсни разединители 110 киловолта и днес започна демонтажът на токовите трансформатори.

Приключването на този етап от проектните дейности ще даде възможност за монтаж на новите уредби 110 киловолта и изпълнение на новата, напречна връзка между подстанциите "Средец" и "Хиподрума". Трасето на кабелната електропроводна линия "Гешов" е 2.8 километра.

"Стриктно следим спазването на графика за извършване на строително-монтажните работи. Екипите работят на смени, за да завършим навреме планираните дейности", каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Разпределение България" АД.

Проектът е на стойност 8 млн. лв. и е част от програмата за обновяване и модернизация на критичната електроенергийна инфраструктура на столицата. В рамките на проекта се предвижда реконструкция и разширение на уредбите 110 киловолта на две подстанции и изграждането на нов високоволтов кабел.

Подкрепи Economic.bg