Цветанов се отказа от имунитета си за трети път

Той е подал заявление в деловодството на парламента, в което заявява, че изразява писмено съгласие за снемане на имунитета му като народен представител по искане на главния прокурор

148 ~ 1 мин. четене
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е подал писмено съгласие за снемане на депутатския му имунитет . Това съобщи в началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Цветанов е подал заявление в деловодството на парламента, в което заявява, че изразява писмено съгласие за снемане на имунитета му като народен представител по искане на главния прокурор по следствено дело от 2014 г.

Това е трето разследване срещу бившия вътрешен министър. Досега той е обвинен в незаконно подслушване и във възпрепятстване на подслушване.

На 1 ноември в Народното събрание е постъпило искане от главния прокурор за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Цветан Цветанов по трето обвинение за платени заплати и обезщетения на бившия шеф на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров за времето, в което е бил отстранен от длъжност и задържан под стража.

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.
Подкрепи Economic.bg