Цветлин Йовчев отрече информацията за общ кабинет на ГЕРБ и ДПС

По думите му - това са "недоброжелателни интриги"

3671 ~ 2 мин. четене

Единственият политически ангажимент, който съм поел, е към министър-председателя Пламен Орешарски, смятам да го изпълня докрай, и не смятам да поемам други ангажименти. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред "Фокус, на въпрос дали ще става премиер в правителство на ГЕРБ и ДПС, както се твърди днес, по информация на анонимен "източник".

"Наистина не знам как да коментирам това. Някаква интрига е тръгнала от днес, на която въобще не знам дали си заслужава да и се обръща внимание", каза Цветилн Йовчев. По думите му - това са "недоброжелателни интриги".   "България, в един такъв труден момент има късмет, че има за министър-председател Пламен Орешарски", добави Цветлин Йовчев.

"ГЕРБ е единствената партия, която може да управлява без ДПС и без БСП. Твърденията за общи действия между ГЕРБ и ДПС са поредните лъжи и измислици. Такива разговори не се водят, а целта на подобни инсинуации е да разколебаят обществото, което настоява за оставката на Тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака. Тяхната връзка е толкова силна и споена, че никой не би си помислил да води подобни преговори от тяхна страна, а и поведението на Йордан Цонев и заведеното от мен дело изключват възможността за каквито и да е било разговори. Коалиция пък между БСП и ГЕРБ е само във фантазиите на някои деятели в БСП", пък обяви лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов в социалните мрежи малко преди това.

Лидерът на ДПС Лютви Местан също отхвърли днес категорично хипотезите за коалиция с ГЕРБ в рамките на сегашния парламент. Местан добави, че между ДПС и ГЕРБ сега има дълбоки политически и ценностни различия.

По-рано днес кореспондентът на "Труд" и "24 часа" в Брюксел Веселин Желев написа в личния си блог, че ГЕРБ и ДПС обмислят да свалят правителството и да съставят ново начело с Йовчев в рамките на сегашния парламент. "Главната цел е да бъде отстранена “Атака” от ключовата ѝ позиция в парламента и да се намалят вредите, които тя носи на представените в него партии и на страната", твърди журналистът.

Подкрепи Economic.bg