ДАНС проверява ВМЗ-Сопот

Директорът на оръжейния завод е предоставил цялата информация на проверяващите органи

3554 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) започна проверка във ВМЗ-Сопот. Информацията потвърди пред Дарик изпълнителният директор на предприятието Иван Стоенчев. Той уточни, че е предоставил цялата информация на проверяващите органи.

Директорът на ВМЗ Иван Стоенчев отказа да даде информация дали са закупени суровини и дали заводът изпълнява някакви поръчки в момента, като се аргументира със спецификата на дейността и секретността на договорите.

"Правителството да каже ясно и точно за какво са използвани парите, които са отпуснати в последните месеци на ВМЗ", поиска депутатът от БСП Румен Петков. По думите му през септември 2012-а по сметките на предприятието са внесени 7 млн. лева от "Кинтекс".

"За останалите 4 млн. лева, които са постъпили през януари 2013-а, не се знае кой и за какво ги е превел на оръжейницата", каза Петков. "Нали се огласява твърде шумно и юнашки, че с тези 4 млн. лв. са платени заплатите. И е така. Значи ако са платени заплатите, не са купени материали за производство на каквото и да е. Това означава, че след месец и половина - два ВМЗ ще бъде в по-лошо състояние, отколкото е днес", каза депутатът от левицата.Подкрепи Economic.bg