Директорът на Летище Пловдив сменен заради „калинки“

Според Дойчин Ангелов при уволнението му липсват мотиви

456 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Директорът на Летище "Пловдив" Дойчин Ангелов е освободен със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Пред "Фокус" Ангелов е обяснил, е освободен без мотиви и най-вероятно ще бъде наследен от Иван Карнабитов, който беше директор на Търговския отдел, преди да бъде освободен от Дойчин Ангелов преди 6 месеца.

Дойчин Ангелов е освободен и от Съвета на директорите. Там обаче влизат Карнабитов и Иванка Петкова, сътрудник на бившия транспортен министър Петър Мутафчиев и член на Борда на директорите на летище Пловдив до 2009 г.

Според информация на Marica.bg заповедта за уволнението на Дойчин Ангелов е пристигнала в офиса на аеропорта в четвъртък. Преди това инспектори от транспортното министерство са извършили подробна проверка по сигнал за нередности в управлението на летище "Пловдив". Писмото е изпратено до премиера Пламен Орешарски и до транспортния министър Данаил Папазов, негови автори са "професионалисти от личния състав на аеропорта".

В него са описани фрапиращи нарушения, свързани със спорни назначения на ключови постове в летището. Там е описано, че са назначавани хора без нужната квалификация за съответната дейност. В следствие на това, според анонимния писмен сигнал, "Летище Пловдив" ЕАД е доведено до финансов и управленски колапс с непосредствена заплаха за Безопасността и регулярността на полетите".

"Оставам летището в много добро състояние. Тръгвам си спокоен и удовлетворен след 20-годишна работа на летището", коментира Ангелов. Според него едно от сериозните неща, които е свършил, е откриването на целогодишни редовни линии за първи път в историята на летището. В момента функционират три редовни полета всяка седмица от Лондон до Пловдив и обратно и два полета от Франкфурт до Пловдив и обратно. За 2012 година през пловдивския аеропорт са преминали над 90 хиляди пътници.

Подкрепи Economic.bg