Добрев на посещение в Израел

Той ще се срещне с представители на израелската индустрия и туризма

6582 ~ 1 мин. четене

По-малко от две седмици след терористичната атака в Бургас, българският министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пристига в Израел на двудневно посещение, пише израелският вестник "Аарец", цитиран от БНР. В нападението на летището в курортния град атентатор - самоубиец уби петима израелци и българския шофьор на техния автобус.

Делян Добрев ще се срещне с представители на израелската индустрия и туризма. Служители в израелското министерство на туризма очакват визитата на Добрев да допринесе за увеличаване на броя на българските туристи в Израел. През първата половина на тази година страната е посетена от 11% повече български туристи в сравнение със същия период на миналата година. Расте и броят на израелските туристи в България. През 2011 г. Израел са посетили 8000 български туристи, а в България е имало 139 000 израелски туристи.

Анкета на израелското министерство на туризма сред посетители от Източна Европа миналата година сочи, че 36 на сто от участниците са били в Израел на религиозно поклонение, а 8 на сто - за бизнес.

Подкрепи Economic.bg