Държавата задели 60 млн. лв. за зимно почистване

За "изкърпване" на пътища в най-лошо състояние и за полагане на маркировка ще бъдат заделени допълнителни 3.5 млн. лв., увери Десислава Терзиева

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Правителството е осигурило 60 млн. лв. за почистване и поддържане на пътищата през предстоящата зима. Това заяви във Варна министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която откри започващата днес тридневна национална конференция по пътища. На шестия форум има и международно участие.

Десислава Терзиева каза още, че за "изкърпване" на пътища в най-лошо състояние и за полагане на маркировка ще бъдат заделени допълнителни 3.5 млн. лв. Ръководеното от Терзиева министерство разработва специален план за спешна рехабилитация на мрежата в най-лошо състояние в страната. Ремонтите ще започнат през 2014 г. със средства от бюджета, предаде БТА.

Основната темата на днешната конференция, в която участва и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура (АПИ) Стефан Чайков, е планирането, проектирането и експлоатацията на кръстовищата с кръгово движение.

Подкрепи Economic.bg