Фандъкова: Паметникът пред НДК е опасен

Съдбата му ще бъде решена от хората, увери кметът на София

"Паметникът на НДК продължава да бъде опасен. Каквото и да се вземе като решение за окончателната му съдба, то минава през отстраняване на всички опасни елементи, което изисква време и средства". Това каза кметът на София  Йорданка Фандъкова.

По думите й започва вторият етап от демонтажа на опасни елементи. Ще се отстраняват металните елементи, част от останалата конструкция, а последно остават скулптурите и част от конструкцията. „След като приключи този етап, отново ще чуем мнението на хората. При всяко решение, което засяга паметници, трябва внимателно да се обсъжда”, заяви Фандъкова. 

На въпрос какво ще има на мястото на шатрата на Централна гара, Фандъкова каза: „Нищо, това е площад и трябва да е облагороден и обезопасен”. 

Във връзка с картите и билетите за метрото Фандъкова каза, че въпреки огромната инвестиция в този вид транспорт, билетът няма да поскъпва и ще остане 1 лев. „Има няколко алтернативи на билет – едното е месечната карта, с която ще може да се пътува и по двете линии. Другата алтернатива е да се зарежда карта на брой пътувания за стойност, по-ниска от стойността на билета”, утични тя.

Кметът на София съобщи още, че днес има работна среща с представители на „Витоша ски” и на Министерството на земеделието и храните и ако няма резултат от нея, утре отново ще се проведе среща.

Коментари: 0