Фандъкова: Проектират се 40 детски градини

До момента в столицата са асфалтирани 135 000 кв. м, предстоят още 450 000 кв. м.

"Усилията ни са насочени към откриването и строителството на нови детски градини", каза пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя съобщи, че в момента се строят осем детски градини, а на места се ремонтират отделни помещения. По думите и до края на годината започва строежа на още 4. Общият брой на детските градини, които се проектират, е 40. каза кметът на София.

Фандъкова подчерта, че никога не е обещавала брой места в детските градини. „Брой градини може и да съм обещавала, но брой места – никога”, коментира тя.

По отношение на запълването на дупките по столичните улици Йорданка Фандъкова обясни, че гаранцията за настилката е една година. "Една от фирмите, която е кандидатствала за изпълнение е дала гаранции от цели 5 години", каза тя.

"След тежката зима и ремонта на големите улици започнахме да влизаме в малките кварталните улици, но основно се запълват зейналите дупки", уточни кметът на София. Тя коментира, че има строг контрол – има списък на дупките и ако някоя от тях се отвори преди изтичането на гаранционния срок, тя се запълва за сметка на изпълнителя.

До момента в столицата са асфалтирани 135 000 кв. м, предстоят още 450 000 кв. м. "Средствата са насочени към малките вътрешноквартални улици. В момента тече усилен ремонт по бул. „Черни Връх“, бул. „Мария Луиза“, където е и строителството на метрото. Работи се и по цялостно преасфалтиране на бул „Бъкстон“. На „Бъкстон“ и „Мария Луиза“ ще бъдат изградени и велоалеи", каза столичният кмет.

От тази година ще се прави и ремонт на тротоарите, допълни още Фандъкова.

Коментари: 0