Foxconn отрече да има стачка на служителите й

Тайванската компания потвърди за изолирани случаи на протести, но за тях са "взети мерки"

80 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Тайванската компания Foxconn, която произвежда и сглобява електронни устройства на много производители, отрече да има стачка в който и да е от нейните заводи в Китай. От неправителствената организация China Labor Watch обявиха днес, че хиляди работници от фабриката в китайската провинция Женгжоу стачкуват, заради по-високите изисквания за производство на iPhone 5.

"Всякаква информация за стачка на работници в нашите заводи е неточна", излязоха с официално съобщение от Foxconn, цитирани от Reuters. "Работата не е спирана, в която и да е фабрика на компанията. Производството върви по график', уточниха от там.

От компанията потвърдиха за няколко безредици преди няколко дни, свързани с по-строгите изисквания на Apple. Това обаче се определя от мениджмънта като "изолирани случаи, за които са били предприети веднага мерки за решаване на проблемите".

В официалното съобщение на Foxconn се посочва, че служителите, които работят доброволно през почивните дни, получават тройно възнаграждение за работата си.

Подкрепи Economic.bg