Георги Марков беше грешка, категоричен е Цветанов

Левицата има цял щаб за черен пиар и омаскаряване, твърди бившият вътрешен министър

180 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов" Цветан Цветанов определи депутата Георги Марков като "грешка". Марков напусна парламентарната група на ГЕРБ и стана независим народен представител.

В ефира на bTV Цветанов изреди и "качествените" хора в редиците на ГЕРБ. По думите му това са кметът на София Йорданка Фандъкова, други градоначалници, хората в партията и парламентарната група. Вторият човек в ГЕРБ добави, че "някой път се получават и грешки". "Когато виждаме какво се случва той е грешка в начина на определяне на листата във Великотърновския избирателен район. Винаги сме се съобразявали с местните структури", обясни Цветан Цветанов.

На въпрос за информация от разследване на bTV за това, че самия Цветанов е посочил Марков в областната структура със знанието, че има "неща" за него, които биха излезли и уронили престижа на партията, бившият вътрешен министър заяви, че само е информирал структурата за решението на изпълнителната комисия.

"Не съм знаел, говореше се в Свищов, но нямаше нищо конкретно, което да го елиминира като кандидат. То и досега не се знае дали точно той е разследван за ДДС измами", добави Цветанов и припомни, че когато е правен изборът за местните структури всеки е предоставил удостоверение дали има дела или не. Вторият в ГЕРБ отрече да е имало чадър върху Георги Марков и да е бил прикриван по някакъв начин.

Попитан за коментар на информацията за подмяна на вота в Свищов и смяната на цели урни, Цветанов обясни, че ако има подобни данни, то прокуратурата ще си свърши работата.

"Само преди дни се видя как функционира БСП и как Станишев се е придържал към своите опорни точки. От 2009 г. основната му цел и лична битка е била да пребори Борисов", обясни Цветанов и посочи, че левицата имала цял щаб за черен пиар и омаскаряване. "Те искат всички да бъдат омаскарени и аз съм пряка жертва на всичко през последните месеци. В един вестник написаха, че съм пребил дъщеря си. Днешното правителство иска да се подхранва с жълтото и скандалите".

Зам.-председателят на ГЕРБ отново посочи тезата си, че е жертва на лична вендета. По повод трите дела и трите искания да си даде имунитета той заяви, че усеща всичко това като лична битка, а "ще дойде време когато Цацаров ще разбере, че не съм му враг".

Цветанов отхвърли и всякакви варианти да се откаже временно от поста си в партията докато траят делата срещу него. "Мислил съм да напусна, дори съм го обсъждал, но когато видяхме политическия реваншизъм и скалъпените дела заявих, че няма да се оттегля и ще се броя до край", категоричен е зам.-председателят на ГЕРБ.

Равносметката му за седемте години след учредяването на ГЕРБ е, че партията е силна дясно-центристка формация, а доверието между него и лидерът Бойко Борисов е по-силно от всякога.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg