Google Street View вече и в България

Услугата покрива почти цялата територия на страната

164 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Google пусна възможност за виртуални разходки из България. Страната ни влезе официално в онлайн платформата Google Street View, съобщава БНТ.

Google Street View позволява на потребителите да се разхождат виртуално по улиците на населените места, като наблюдават 360-градусови снимки. Услугата е достъпна от 6 март и покрива почти цялата територия на страната.

От компанията започнаха снимките на българските улици и забележителности преди година. За целта родни населени места бяха заснети с 15 камери. Лицата и регистрационните номера на автомобилите, които са попаднали пред обективите, са замъглени.

До този момент Google е успял да обхване над 30 държави в платформата си за виртуални разходки Google Street View. Въпреки удобствата, които услугата предлага, тя е обект и на критики от страна на потребители, които смятат, че чрез нея се навлиза твърде много в личното им пространство. Това е и причината лицата и регистрационните номера на автомобилите, които са попаднали в полезрението на обективите, да са замъглени.

Подкрепи Economic.bg