Google вече продава таблета си в Германия, Испания и Франция

Досега устройството Nexus 7 беше достъпно за потребителите в Австралия, САЩ, Канада и Великобритания

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Google пусна за продажба своя таблет Nexus 7 в Германия, Франция и Испания. С това броят на държавите, в които може да се купи устройството достига 7. Досега устройството можеше да се купи само в Австралия, САЩ, Канада и Великобритания.

Цената на модела с 8 GB дисково пространство е 199 евро, а с 16 GB - 249 евро.

Произведеният от тайванския концерн Asus таблет сега се предлага в трите европейски страни чрез онлайн магазина Play Store на Google. По-късно устройството ще е налично в „избрани търговски партньори" в Германия, Франция и Испания, заяви Google в понеделник. Според германски анализатори възможни търговски партньори във Федералната република са магазините на Media Saturn, където устройството може да се продава от 3-и септември.

Nexus 7, който бе представен в САЩ в края на юни, е първият таблет на Google и първото устройство с новия Android 4.1 Jelly Bean. Машината има 7-инчов HD дисплей, чипсет NVIDIA Tegra 3, 1 GB RAM, Wi-Fi и уебкамера. С него Google се изправя срещу пазарния лидер Apple, който засега предлага своя iPad само с големия си екран от 10 инча.

Коментари: 0