И Цецка Цачева се включи в протеста в Банско

Жители и гости на курорта искат ски зоната да се развива

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се включи в протеста на жители и гости на курорта Банско. Днес е вторият ден от протестите, с които се иска развитие на ски зоната над града и изграждането на втори кабинков лифт.

"Аз искам световна и европейска слава за Банско. Пирин е на всички, но ние трябва да използваме този природен дар, който да работи за нас, за хората", коментира пред събралото се множество Цецка Цачева, съобщиха от пресцентъра на общината. Цачева добави, че вярва в справедливите желания на митингуващите. "Аз ще предам емоцията и настроението от този ваш мирен протест на колегите от Народното събрание и ще съдействам исканията ви да бъдат чути и реализирани", увери Цецка Цачева.

В своите искания хората подчертаха, че няма екологични пречки за развитие на ски зоната, защото не се напускат вече съществуващите т граници. Решението се състои в отмяна на текст от плана за управление на парк "Пирин".

Председателят на инициативния комитет, организиращ протестите, Малин Бистрин обяви, че всеки ден гражданите и гостите на Банско ще блокират подстъпите към града до еднозначно решение на изпълнителната власт. Кметът на общината Георги Икономов заяви, че няма да седне на една маса с представители на "зелените" преди Службата за финансово разследване "ОЛАФ" да се произнесе по законосъобразността на изразходваните от тях средства.

Въпреки причинените неудобства от затварянето на шосето, чакащите в автомобилите пътници подкрепиха протестиращите. Особена колоритност на протеста придадоха банските кукери, наричани "бабугери", и прочутите "Бански Старчета".

Коментари: 0