Животновъди водят добитъка си на протест пред парламента (обновена)

Демонстрацията е в защита на премиера Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

300 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Животновъди от цяла България пътуват към София за протест в защита на премиера Бойко Борисов. Те превозват и овце, крави, свине и друг добитък, който ще бъде струпан пред сградата на парламента, потвърди пред economic.bg председателят на браншовата асоциация Бойко Синапов.

"Подкрепата ни е лично за премиера Бойко Борисов. Искаме той да е премиер. Правителството не ни интересува, то си е негова работа. Този човек направи изключително много за нас", обясни Синапов. Коментарът си той направи по път за София от Кърджали. Заедно с него пътувала група от 100 човека.

В центъра на столицата вече са около 1000 животновъди, заедно с един камион с прасета, седем ТИР-а с дребен рогат добитък и един трактор, обясни пред economic.bg Пенка Христова, председател на Управителния съвет на Националната асоциация на животновъдите. Техниката и животните засега са спрени до "Александър Невски". Основното искане на протестиращите е да не се стига до смяна на властта, коментира Христова.

Към столицата се насочвали животновъди от всички точки на страната.

От протеста се разграничиха зърнопроизводителите, въпреки появилата се информация, че подкрепата си към Борисов ще изразят земеделци от Стара Загора. "Не планираме никакви организирани действия. Ако отделни наши членове решат да протестират, това ще е тяхно решение, но не и на целия съюз", обясни Ваня Иванова секретар на Националната асоциация на зърнопроизводителите в Стара Загора. 

Подкрепи Economic.bg