LG и Google представиха дългоочаквания Nexus 5

В магазинната мрежа в Европа, Централна и Южна Америка, Азия, ОНД и Близкия изток устройството ще се предлага в средата на ноември

276 ~ 1 мин. четене

След успеха на Nexus 4 LG  и Google си партнират отново, за да представят първия смартфон, работещ с най-новата операционна система Android - Android™ 4.4, KitKat®. Снабден с нови възможности, Nexus 5 е най-функционалният телефон от серията Google Nexus до този момент.

Широкият 5-инчов Full HD IPS дисплей на Nexus 5 създава ненадминато зрително изживяване. Лекият смартфон се предлага във версии с памет 16 GB и 32 GB. Благодарение на хардуера на LG и най-доброто от софтуера и услугите на Google, Nexus 5 комбинира качество и бързина на работа и удобство. 

“LG отново избра Google за свой партньор в разработването на най-мощния телефон Nexus до този момент,” каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company.

“Nexus 5 предлага изключителна функционалност и модерен дизайн. Той е доказателство за високото ниво на технологични иновации, което може да бъде постигнато, когато две утвърдили се компании работят заедно за втори път.”    

От днес Nexus 5 ще е наличен на свободна продажба през Google Play в САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия, Испания, Великобритания, Австралия, Корея и Япония.  В магазинната мрежа в Европа, Централна и Южна Америка, Азия, ОНД и Близкия изток устройството ще се предлага в средата на ноември.

Подкрепи Economic.bg