Лондон отново топ дестинация за туризъм

Очаква се британската столица да привлече най-много пари, похарчени от международни посетители

Лондон се превърна в най-привлекателния град в света и се нареди като топ дестинация за посетители във втория годишен доклад наGlobal Destination cities Index на MasterCard Worldwide, съобщиха от компанията.

За втора поредна година се очаква британската столица да привлече най-много пари, похарчени от международни посетители, нареждайки се пред Ню Йорк, Банкок, Париж и Сингапур.

По отношение на броя международни посетители, Рио де Жанейро, Токио, Абу Даби, Тунис, Истанбул и Торонто се очаква да са с най-големите увеличения за съответните региони. Азиатско-Тихоокеанският регион е с тенденция да показва най-голям ръст през 2012 г. в сравнение с всички останали региони на света.

Въпреки предизвикателната икономическа обстановка общият брой международни посетители се предвижда да нарасне със стабилните 5,7%. Според индекса се очаква разходите да се увеличат с 10,6% повече съответно в топ 20-е градове, класирани в доклада, в сравнение с показателите от 2011 година.

Привлечени от знакови музеи на града, от ресторанти и шоутата на Уест Енд от световна класа, както и от лесния начин за правене на бизнес, посетителите на Лондон се очаква да изхарчат повече от средната сума пари на човек, в сравнение с посетителите на всички други градове.

Очакванията са в не толкова далечно бъдеще Лондон да се превърне в „столица на безкешовите разплащания”.

Коментари: 0