Манолова: Коалиране с друга партия е предателство

Отнеха ни гласовете, с които щяхме да бием ГЕРБ на изборите, заяви зам.-председателят на НС

156 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Истински ми е мъчно и ме боли, че се отцепват хора от партията. Не кой да е, а едно знаково лице и успешен български президент тръгва срещу партията си. Искам тази втора листа да не се случва, и тези хора, които са опитни политици и знакови лица, да не тръгват срещу собствената си партия“. Това заяви зам.-председателят на Народното събрания Мая Манолова в сутрешния блок на bTV.

Тя подчерта, че не разбира действията на бившия държавен глава Георги Първанов. „В АБВ има хора, които са по-опитни политици от мен. Те ще се коалират с някакви други партии, които не са БСП, БСП ще им бъде основен конкурент, обаче си остават в БСП“, добави Манолова.

Тя обясни, че ако те искат да се промени нещо в БСП, пътят не е коалиране с други партии. „Това е предателство. Те ще отнемат от плътта на БСП, тъй като е ясно, че няма да съберат нужните гласове“, категорична е Манолова. По думите й едно подобно отцепване ще отнеме на БСП около 120 хил. гласа.

„БСП е кауза и се надявам да преосмислят намеренията си“,  добави още тя. „Много хора не си спомнят как изглеждаше България преди една година в лицето на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. БСП е най-прозрачната и демократична партия. Решенията се вземат на форуми пред очите на хората и с участието на състава на съответните органи“, заяви Манолова.

„Има очаквания от това България да бъде ръководена и управлявана от експертно правителство, което да възстанови държавността и икономиката. То беше сформирано и има подкрепата на две партии в парламента. Отговорността от това се носи от тези две партии“, категорична е тя, като добави, че ДПС не притиска БСП. 

Коментари: 0