Метрото стига до "Цариградско шосе"

Пускат новия участък на 25 април, след две седмици започвя цялостна реконструкция на подлеза на НДК

На 25 април ще бъде пуснат предсрочно участъкът на метрото от ж.к. „Младост” до бул. „Цариградско шосе”. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на подлеза на бул. „Кн. Мария Луиза” при Централна автогара, съобщи "Фокус".

Днес е пуснат първият влак за комплексните изпитания в този участък, уточни кметът. Фандъкова каза, че заедно с интегрирания комплексен проект за метро се правят и настилките на улиците, реконструкцията на улиците, както и се ремонтират три подлеза, а някои от тях цялостно се реконструират.

Около 200 000 лева са средствата, които се инвестират от проекта за метрото, за да се възстанови подлеза при Централна автогара, да може той да бъде свързващата част между станцията на метрото, централна автогара, хотела отсреща и подхода към гарата, каза Фандъкова.

Тя съобщи, че след около две седмици започва цялостната реконструкция на подлеза на НДК. „Той изцяло ще бъде конструиран, поетапно ще се прави, за да не се затваря за движение. Около 1 800 000 лева ще струва цялостната реконструкция на подлеза на НДК”, каза тя.

Третият подлез, който вече е готов на практика, е подлеза при музея „Земята и хората”, който е част от новоизграждащата се станция на метрото, добави кметът.

Продължаваме програмата за ремонти на подлези в целия град. Миналата година ремонтирахме 15 подлеза, тази година – ще бъдат още 15. Бюджетът за ремонт на подлезите е около 500 000 лева, допълни Фандъкова.

Коментари: 0