НАП-Варна запорира три самолета

За първите пет месеца на годината данъчните са събрали 13 млн. лв. просрочени данъчни и осигурителни задължения

Три самолета, собственост на фирма, извършваща селскостопански услуги, запорира НАП-Варна.

При ревизия на компанията служителите на агенцията по приходите установили невнесени данъци и осигуровки в размер на 102 000 лв. За да обезпечат събирането на разкритите задължения, публичните изпълнители от териториалната дирекция са запорирали три самолета Антонов АН 2 на фирмата. Ако собствениците откажат да внесат доброволно задълженията си към бюджета в установения от закона срок, самолетите ще бъдат предложени на публична продан, съобщават от ведомствето.

Под запор на приходната агенция е и луксозен джип „Тойота" на строителен предприемач, който не е внесъл в бюджета 67 000 лв. за данъци и осигуровки. Предстои в края на месеца джипът да бъде обявен на търг.

За първите пет месеца на годината варненските данъчни са събрали 13 млн. лв. просрочени данъчни и осигурителни задължения, което е с близо 5 млн. лв. повече от същия период на миналата година. Близо 630 000 лв. са постъпили в хазната от общо 46 търга, на които са продадени движимо и недвижимо имущество на длъжници, отказали доброволно да платят дълговете си към НАП.

Коментари: 0