Народът отхвърли модела "Борисов-Цветанов", убеден е Местан

Победител на тези избори е политическата нормалност и демокрацията, твърди лидерът на ДПС

Снимка: БГНЕС

Автор: Атанас Христов

Народът отхвърли управление по модела "Борисов-Цветанов". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по време на изказването си при старта на на 42-ото Народно събрание.

"Това е първият парламент, в който няма да доминира месията", каза още Местан, като направи уговорката, че днешният ден не е за тържествени слова. По думите на лидера на ДПС именно това говори за качествена промяна.

"Суверенът гласува против ГЕРБ. Отреченият еднопартиен модел на властта на ГЕРБ не доведе до овластяването на друг единичен партиен субект, т.е. избирателят свали от власт ГЕРБ, но не качи на власт нито една друга партия. Постави ни трудната задача да реализираме алтернатива на еднопартийно управление", каза Местан.

Лютви Местан обяви, че ДПС няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ. Според него победител на тези избори е политическата нормалност, демокрацията",

"Днес 42-ото НС има задача да изведе България от злополучията на управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ. Първата стъпка е съставянето на кабинет. ДПС е за кабинет за експертно политическо начало", заяви Местан.

Коментари: 0