Нов суперавтомобил с 1007 к.с. от Бразилия (видео)

Разработването на колата е започнало от 2008 г.

Бразилският предприемач Уилям Денс Росет представи собствен проект за суперавтомобил под името DoniRosset. Разработването на автомобила е започнало от 2008 г., съобщава агенция Speed-Press. Моделът е кръстен на бащата на бизнесмена. За силов агрегат на суперколата служи 8,4-литровият V10 от Dodge Viper, пригоден за работа с етанол и обзаведен с две турбини. Макс. му мощност е 1007 к.с. 6-степенната роботизирана предавателна кутия е изработена от компанията Mendeola.

Дизайнът му е разработен от бивш кадър на Volkswagen - Фернандо Морита. Дължината и широчината на автомобила съответно са 4700 мм и 2000 мм.  Шофьорската седалка е централно разположена, а от двете й страни са настанени двама пътници. Подобна структура има и друг суперавтомобил - McLaren F1.

Първоначалните планове предвиждаха да бъде произведен едва един екземпляр от DoniRosset, но впоследствие няколко приятели на Уилям Росет са проявили желание да се сдобият с такъв автомобил и от него вече са поръчани пет броя. В бъдеще бизнесменът се надява да направи 50 екземпляра.

Коментари: 0