Опра Уинфри отново е най-скъпо платената знаменитост

Тя успява да спечели близо 165 млн. долара между май 2011 и май 2012 година

Въпреки че собственият й телевизионен канал не се справя блестящо, банковата сметка на Опра Уинфри си остава на ниво, пише Reuters, който се позовава на класацията на "Форбс" за най-добре платената знаменитост.

Уинфри не успя да постигне голям успех заедно със сътрудника си Discovery Communications и телевизионната мрежа OWN, но пък собствеността й върху различни телевизионни поредици като Dr. Phil, Rachael Ray, The Dr. Oz Show и други медийни продукти са й позволили да спечели близо 165 млн. долара между май 2011 и май 2012 г., писа "Форбс" този понеделник. 

Веднага зад нея в класацията е продуцентът и режисьор Майкъл Бей, чийто "Трансформърс: Тъмната страна на луната" от миналата година, който му е помогнал да спечели $160 млн. благодарение не само на продажбата на билети, но и на играчки и други последващи печалби. 

Друг филмов режисьор - Стивън Спилбърг, е спечелил 130 млн. долара за дванадесетмесечния период, който отчита класацията. Те идват от участието му в телевизионни продукти като Smash и издаването на филми като "Приключенията на Тинтин" и "Боен кон". 

На четвърто място е Джери Брукхаймър със $115 млн. от телевизионни сериали и филми, включително "Карибски пирати: В непознати води" (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides).

Той е следван от музикалния продуцент и рапър Dr. Dre, който е прибрал в сметката си 110 млн. долара, които идват основно от продажбата на част от дяла му в компанията за слушалки Beats by Dr. Dre.

Коментари: 0